NEN-3140 Keuren Electrisch Gereedschap

Tegenwoordig is het van steeds groter belang om uw personeel veilig en verantwoord te laten werken. Voorkom problemen en voldoe aan de ARBO-Wetgeving met een NEN-3140 keuring van uw arbeidsmiddelen.

Volgens de ARBO bent u er als werkgever verantwoordelijk voor dat uw werknemers veilig kunnen werken. Electrische apparaten en installaties moeten in orde zijn en voldoen de door de wet gestelde wettelijke NEN normen. De NEN certificering gebeurt door een gecertificeerd keurmeester NEN 3140.

Door een keuring door een gespecialiseerd keurmeester bent u er zeker van dat u aan de eisen die gesteld zijn voldoet. Tevens word er van ieder getest apparaat een rapport gemaakt.

Is een NEN 3140 keuring verplicht ?

Uw electrische gereedschappen en arbeidsmiddelen moeten inderdaad regelmatig gekeurd worden. NEN 3140 inspecties zijn een vereiste volgende regelgeving van de ARBO-wet. Een keuring dient uitgevoerd te worden door een erkende keurmeester NEN 3140. Hij zal de gereedschappen en middelen keuren door deze middels een testapparaat te meten en te beproeven.

Wanneer en hoe vaak dient er gekeurd te worden.

NEN 3140 keuringen dienen een maal per jaar uitgevoerd te worden. Dit kan uitgevoerd te worden op uw bedrijfslocatie of op onze bedrijfslocatie. 

Wanneer uw gereedschappen goedgekeurd worden krijgen deze een sticker met daarop de datum tot wanneer de keuring geldt.

NEN certificaten / Keuringsrapporten

Na inspectie krijgt u per apparaat een NEN certificaat. (eventueel digitaal). Dit certificaat is een officieel document, waarop alle relevante gegevens over het geteste apparaat staan.
Op het keuringsrapport vindt u in detail de specifiek eigenschappen van het arbeidsmiddel.

Tevens krijgt ieder apparaat of stuk gereedschap een uniek identificatienummer dat op het NEN Certificaat terug komt. Als uw gereedschappen al voorzien zijn van een codering dan kunnen deze nummers uiteraard gebruikt worden.

Kosten

Uiteraard is iedere situatie anders en zullen we deze ook vooraf bekijken en met u communiceren.

De prijs per te keuren stuks gereedschap is afhankelijk van het aantal te keuren gereedschappen.

  • 1-49 stuks 8,50
  • 49 - 50 stuks 8,00
  • 101 - 199 stuks 7,00
  • Meer dan 200 stuks 6,00